Naslovnica

O nama

Mi smo skupina pustolova koji žive u podneblju gdje je priroda ostvarila velika majstorstva kojima se svakodnevno divimo. U ovoj točki Mediterana vidimo horizont svaki dan. Dok sunce grije ovu stranu Jadrana, more udara od rivu, planina sa sjeverne strane grada hvata oblake i pušta stanovnicima osunčani raj. Neki vodiči obilaze povijesne znamenitosti, a mi one prirodne. Geološka raznolikost i posebnost Hrvatske vrijedna je divljenja. Naš je cilj pokazati prirodu turistima koji se nađu u ovom krajoliku. Kako bi potonje bilo dugoročno održivo i uspješno, mi brinemo da sve aktivnosti po planini i okolici imaju minimalan značaj za promjenu okoliša. Naša obiteljska tvrtka ima tim profesionalnih vodiča i vozača koji vole svoj posao i rado dijele svoje talente i znanja.

Rođenjem smo pali na ovaj komad Zemlje, no kasnije ga u životu biramo kao svoj dom.

TEBI PRIPADAM, TERRA NOSTRA .

 

 

Lokalni izleti

Lokalni izleti koje nudi Tip-extreme svoje korijene imaju u dugogodišnjem bavljenju aktivnostima na otvorenom, putovanjima i vođenju tura po lokalitetima Splitsko-dalmatinske županije od strane obitelji Mravičić. Izleti su pažljivo napravljeni kako bi posjetitelju prenijeli tri elementa, zabavu, razgledavanje i iskustvo. Priroda je protagonist svakog izleta, a u radnji joj pomažu veseli vodiči, zanimljiva priča i fina zakuska. Scenografija se mijenja sa svakim zavojem i svakim korakom postaje sve ljepša i ljepša. Na izletu otkrivate sloj po sloj zavičajnu prirodu koja je dojmljiva iz geološkog, geomorfološkog, speleološkog i povijesnog kuta. Saznat ćete zanimljivosti o nastanku reljefa kakvog danas vidimo, vegetaciji, načinu života u ovom kraju i lokalnim običajima. Prirodni fenomeni su značajan komad povijesti koji su tu bili prije nas i bit će i nakon, a ovim izletima upoznajemo ih još bolje.

Briga o prirodi naš je zadatak Slobodna dobra poput krajolika, vode, zraka ili tišine želimo očuvati. Mi smo ove resurse dobili besplatno, stoga je naš zadatak provoditi održivi turizam. Priroda postaje dio slobodnog vremena pojedinca i bitan segment turizma. Zbog toga što nam pruža blagostanje i odmor, postaje sve važnija. Priroda je podloga za aktivnosti poput kupanja, ronjenja, planinarenja, pješačenja, skijanja i mnogih drugih.

 

Misija

"Naš cilj je svakim našim izletom posjetiteljima omogućiti jedinstven susret s prirodom i krškim fenomenom, no istovremeno ophoditi se pažljivo prema prirodi i odabirati trasu koja ima minimalan utjecaj na okoliš u kojem boravimo. Usmjereni smo prema održivom turizmu poslujući na lokalnim atrakcijama, koristeći prijevozna sredstva koja po osobi stvaraju najmanji ekološki negativan utjecaj i ugljični otisak."

 

Naši postulati u praksi:

• Aktivni smo članovi u ekološkoj udruzi Osejava koja za cilj ima poticanje i edukaciju o smanjenju otpada i recikliranju.

• Na izletima broj kilometara prijeđenih vozilom je mali, stoga ostvarujemo minimalni ugljični otisak.

• Usluge koje pružamo su lokalne kao i proizvodi koji su napravljeni od lokalnih sastojaka.

• Piće i slastice nudimo iz staklenih i drvenih posuda, s tim poštujemo zero waste kulturu i ne ostavljamo otpad na planini.

• Zip line na početnoj točki se napaja pomoću solarne energije.

• Naš ured koristi reciklirani papir.

 

"Čovjekov prvi jezik, najuniverzalniji, najenergičniji i jedini jezik koji mu je trebao prije nego što je potrebno bilo nagovoriti ljude na okupljanje, je krik prirode." Jean-Jacques Rousseau

Foto galerija

TiP Extreme

Mišljenje gostiju!

NEWSLETTER

Newsletter
Ne propustite
Primajte najnovije obavijesti o našim ekskluzivnim ponudama, popustima i još mnogo toga.